Floriade 2012 Venlo

vrolijk

Floriade 2012 Venlo

Impressie van bezoek aan de Floriade te Venlo op 24 augustus 2012. Hierna volgen andere video’s met opnames van diverse planten of tentoonstellings-onderdelen gemaakt op die fantastische zomerdag.

Prachtige plantcombinaties op de Floriade.

Om vrolijk van te worden.

vrolijk

Vlinders enzo op de Floriade.

Gehakkelde Aurelia op IJzerhard.

workshop beplantingsplan

Dahlia’s ; een belangrijke plantengroep in de borders van de Floriade.

Stevige kleurcombinaties.

Schitterende combinaties

Rozen op de Floriade

Het rosarium

aan de voet van de kabelbaan

Floriade 2012 Venlo
Als groenliefhebber is het eigenlijk een must om de Floriade te bezoeken. Deze tentoonstelling is maar eens in de tien jaar en dit maal georganiseerd in Venlo.

Het volgende verslag is een ingezonden stuk van een goede bekende van mij en een groot tuinliefhebster. Bedankt Ineke voor je verslag en de foto’s.

Als je naar de Floriade gaat moet je twee dingen van te voren mee wegen:

Ten eerste, ga nooit als het 33 graden is! Het wordt een uitputtingsslag; niet alleen is het dan veel te warm, ook moet je de hele dag flink lopen om zo veel mogelijk te  kunnen bekijken. We hebben mensen van hun stokje zien gaan!
Ten tweede, ga niet naar de Floriade als je het idee hebt om tuinen te gaan bekijken. Ze zijn er wel, maar het is uiteindelijk een land- en tuinbouw expo.

Parkeren, vervoer naar de entree e.d. zijn goed geregeld. De shuttlebus brengt ons naar de entree, alwaar het gelijk genieten is van de mooie beplanting. De kleuren en variatie is erg mooi! Ook het uitzicht op de toren is een mooie eyecatcher.

Bij binnenkomst besluiten wij eerst naar de World Show Stage te gaan. Er zijn vijf gebieden op de Floriade: World Show Stage, Enviroment, Education & Innovation, Relax & Heal en Green Engine.

Het entreegebouw

Floriadeentree

Op de World Show Stage presenteren zich allerlei landen, maar bij de meeste inzendingen vroeg ik me toch af wat ze op een landbouw/tuinbouw expo te zoeken hebben, want het is een aaneengesloten rij van winkeltjes met daarin (opdringerig) aangeboden waren zoals: kettingen, ringen en andere snuisterijen. Bijzonder irritant!

Chinees paviljoen

China op de Floriade

De gebouwtjes zelf waren over het algemeen wel erg leuk. Positieve uitzonderingen op deze uitbaters waren er natuurlijk ook. Onze favoriet is het Chinees paviljoen.

Belgische inzending

Belgie op de Floriade

Maar ook de inzending van België, met een begroeid dak waar je overheen loopt, is erg leuk gedaan.

Een absolute aanrader!

Weelderige beplanting

In het deel Enviroment komen we gelijk aan bij mijn favoriete moment van de Floriade: Ebben Inspyrium. Ebben is een kweker van meerstammige bomen.

Dit plekje is een oase van rust op de Floriade. Geen muziek, geen herrie, maar wel prachtige bomen en schitterende beplanting zoals Hydrangea’s, varens en meer van dat mooie schaduwspul.

De grote border

de grote border

Ongeveer door het midden van het Floriade terrein loopt een brede border. Wij vonden de beplanting erg mooi.

Aardbeienland

Kindertuin

In het onderdeel Education & Innovation vindt je de Junglekas, die zeker de moeite waard is, maar toch erg doet denken aan Burger’s Bush, met de aantekening dat Burger’s veel mooier is.

Wat ik in dit deel geweldig leuk vond is het Aardbeienland. Het tuintje is met veel zorg gemaakt, en is zeker ook voor kinderen erg leuk om naar te kijken.

Insecten-lokkende beplanting

Insecten-vriendelijke tuin

Daarnaast gelegen is de Wilde Weelde Wereld, een tuin vol met insecten lokkende planten. Een verademing deze tuin!

Het leukste deel van dit gebied is de Kunst van Sjer Jacobs

Kunst van Sjer Jacobs

Op naar het volgende deel: Relax & Heal.
Hier had ik me van te voren het meest van voorgesteld, en dit viel natuurlijk het meest tegen. De Japanse tuin die hier is gemaakt (er zijn meerdere Japanse tuinen op de Floriade) vond ik waarschijnlijk de lelijkste Japanse tuin die ik ooit gezien heb. Sorry mensen, maar jullie hebben er niet veel van begrepen.

Zo ziet het er van bovenaf uit

Villa Flora

In het laatste deel – Green Engine – ligt Villa Flora, een hal waar allerlei mooie bloemstukken gearrangeerd staan.

Mooi roze is niet lelijk!

Koreaanse dame

Absoluut hoogtepunt voor mij hier was de Koreaanse dame in klederdracht.

En zo strompelden we aan het einde van de dag weer naar de bus/auto. De Floriade is in de zomer open tot 8 uur ‘s avonds, maar als je om 10 uur ’s morgens begint, dan is dat, zekere op zo’n warme dag te lang. Al met al toch een leuke dag gehad, en omdat de Floriade maar eens in de tien jaar is, zeker gaan!

Ineke

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fill out this field
Fill out this field
Geef een geldig e-mailadres op.