Town Place Garden; Een prachtige Privétuin in Sussex

Woonboerderij Town Place

Town Place Garden in Haywards; Sussex

Bij een prachtige oude boerderij op het platte land van Sussex ligt een geweldige tuin die een bezoek meer dan waard is. Huis en tuin zijn door de eigenaren Mr en Mrs McGrath omgetoverd tot een geweldige combinatie. Als je een tuin-reis gaat maken naar het Zuid-oosten van Engeland mag je deze Privétuin niet missen.

Town Place Garden

Verschillende tuinonderdelen.

Eye catcher in deze tuin is de grote lange border opgebouwd met kleurige vaste planten. Als achtergrond staat hier een tweekleurige Leylandii-haag. Zelf vind ik deze ‘tapestry hedge’ te onrustig. Een mooie strakke groene haag zou nog beter passen bij deze indrukwekkende border. Bij de woning ligt een romantische, dieper gelegen, rozentuin. Een tuin met typische Engelse rozen, een groentetuin, waar de Aspergeplanten als achtergrond dienen voor een bankje en een strak vormgegeven kruidentuin beplant met kruiden en cottagetuin planten. Vlakbij de dieper gelegen vijver met fontein staat een 600 jaar oude Eik. In Town Place Garden zijn heel wat Haagbeuken verwerkt. Zo ligt er een zogenaamde ‘Hornbeam walk’  en in het moderne gedeelte van de tuin een ‘Cathedral’. Deze kathedraal van Haagbeuk (Carpinus) is perfect onderhouden. Net als de rest van de tuin.

 

Videoimpressie Town Place Garden
Town Place Garden
Woonboerderij Town Place

Klik op de link als je meer wilt weten over deze mooie tuin. Op de website staan de openingsdagen en het adres.

Als je hier al eens geweest bent of als je een opmerking wilt maken of een vraag stellen. Gebruik dan het commentaar-vak hieronder. Ik ben heel benieuwd wat je van deze tuin vindt.

40 reacties. Reactie plaatsen

 • Hubertine
  9 juni 2017 11:12

  Kijk zulke tuinen zijn mijn droom. Mooie ideeën kan je opdoen. Elke keer vraag ik me af hoe ze hun lawn zo mooi krijgen.
  Prachtig die begroeide muurtjes en doorkijken.
  Heel mooi gedaan Ron!

  Beantwoorden
  • Ron den Dikken
   9 juni 2017 11:53

   Ha Hubertine,
   Town Place Garden is zeker een droomtuin.
   Een gazon krijg je mooi door vooral veel te maaien.
   Groene groet,
   Ron

   Beantwoorden
 • Theone Knecht-Evers
  13 juni 2017 09:08

  Wat een geweldige tuin met veel mooie rozen. En wat een strakke hagen.

  Beantwoorden
 • Jaren geleden waren we in Zuid-Engeland om er enkele tuinen te bezoeken. Uw mooie reportage doet ons zin krijgen om er terug te gaan. Bedankt!

  Beantwoorden
 • Prachtig mooi , daar verlies ik mijn hart in .

  Beantwoorden
 • Hubertine
  13 juni 2017 09:31

  Zelfs voor de tweede keer kijken is het schitterend. Oh die muur met die blauwe bloemetjes!

  Beantwoorden
 • Jorine van Keulen
  13 juni 2017 10:01

  Hallo Ron,

  3 weken geleden heb ik ook alleen m’n eigen tuinen reis gemaakt in Kent en Sussex! Prachtige tuinen gezien, maar helaas was ik van deze tuin die jij bezocht hebt niet op de hoogte. Ik moet dan maar volgend jaar terug om deze prachtige tuin te gaan bekijken….. heel vervelend! 😉

  Beantwoorden
 • Henne Buskermolen
  13 juni 2017 10:23

  Fraai hoor, t zal n droom blijven voor mij.

  Beantwoorden
  • Ron den Dikken
   13 juni 2017 23:21

   Beste Henne,
   Gewoon genieten.
   Als het jouw tuin niet is , hoef je deze ook niet te onderhouden.
   Groene groet,
   Ron

   Beantwoorden
 • Rineke Koek
  13 juni 2017 11:09

  Hoi Ron,
  Ook voor de tweede keer is dit genieten. En wat zo leuk is, volop ideeën voor de eigen tuin.

  Beantwoorden
 • Marijke jansen
  13 juni 2017 12:04

  Prachtige tuin!

  Beantwoorden
 • Genoten van deze impressie!
  Duidelijk geen buxusmot 🙂

  Beantwoorden
 • André Snijder
  13 juni 2017 15:50

  Wat een schitterende tuin Ron, daar wordt je toch jaloers op. Als je dit ziet wil je direct je eigen tuin in om ook zoiets te realiseren. Gaat een paar jaartjes overheen maar dan heb je ook wat moois.

  Beantwoorden
  • Ron den Dikken
   14 juni 2017 06:26

   Beste André,
   Zo’n tuin als dit geeft inspiratie
   om in je eigen tuin aan de gang te gaan.
   Groene groet,
   Ron

   Beantwoorden
 • Weyns Mieke
  13 juni 2017 17:37

  Prachtige tuinen , ik wist dat er een Engeland heel mooie tuinen zijn van op de tv BBC.
  Wij hebben sinds maart een klein huisje gekocht met een hele grote tuin we zouden er iets prachtig van willen maken maar hebben de gemeente niet mee ! Wij zijn gaan wonen in bosrijk gebied en moeten ons daar ook aan houden!
  Vriendelijke groeten

  Mieke Weyns

  Beantwoorden
 • Jeroen de waal
  13 juni 2017 22:14

  Mooie tuinen en dito foto’s.

  Beantwoorden
 • lydia stoofers
  15 juni 2017 09:28

  wij gaan vaak naar Engeland omdat mijn man een Engelsman is en tuinen bezichtigen hoort daarbij nu zie ik regelmatig vragen over het gras en het geheim zit vooral in het maaien, mijn man maait het gras altijd 2 keer een keer per week eerst zet hij de maaier op een stand 3 en maait hij het gras van oost naar west en vervolgens op stand 2 van noord naar zuid soms slaat hij banen over en doet hij de overgeslagen banen in tegen gestelde richting waardoor je een ruit/tartan patroon krijgt op je gras. Dus niet alles er in een keer af maar in twee laagjes alsof je groente aan het snijden bent zegt mijn man en veel geduld wordt beloont.

  Beantwoorden
 • Janny Figee
  15 juni 2017 23:03

  Wat een rijkdom aan planten, kleuren, vormen en creativiteit. Het is een waar genoegen om
  Via de video door de tuin te ‘wandelen’ en de mooie foto’s te bekijken. Het geeft inspiratie voor de eigen tuin, al is die van postzegel formaat, vergeleken bij dit landgoed.?Bedankt Ron voor de toelichting.

  Beantwoorden
 • Iris Post
  16 juni 2017 09:36

  Dag Ron,
  Dank je wel dat je dit gedeeld hebt.
  Fantastische tuin waar ik zeker een keer ga kijken!

  Beantwoorden
 • Beste,
  Sorry voor mijn laattijdige reactie, we hebben het hier zeer druk gehad de laatste tijd….(nieuw tuinhuis gezet, en de resultaten mogen er zijn).
  Het zijn zeer mooie foto’s van de tuinen, om van te dromen….
  Beste groeten
  NK

  Beantwoorden
 • Naar aanleiding van je mailbericht gisteren, hierbij een reactie over tuinen. Echt een mooie tuin, waar ik echt van heb genoten is het Bois de Moutiers in Varengeville sur Mèr, vlakbij Dieppe, Frankrijk. een aanrader! Dicht bij zee, prachtig uitzicht, Engelse tuin, invloeden van Gertrude Jekyll, vormsnoei, borders etc..

  Beantwoorden
 • ida wanders
  28 april 2018 22:30

  commentaar op Dixter garden en Sissinghurst: Ron den Dikken heeft mooie opnames gemaakt over beide tuinen ,die schittende borders hebben met beeldschone kleurencombinaties, waar ik achter de laptop mij zit te vergapen en Oh en Ah roep. Sissinghurst komt op mij wat strenger over, met veel gesnoeide bomen en strakke lijnen in de tuin. De bankjes, oude huizen e.d. geven een voorname indruk, maar ik verlang naar meer bloemenweelde.
  In Great Dixter vind ik de huizen en tuinen elkaar aanvullen in hun weelde , vormgeving en lieflijkheid. Mijn hart barst open bij het zien van de prachtige planten-composities qua kleur, vorm, hoog, laag, en de vormverschillen van rechte en boogvormige borders.In gedachten loop ik langs die mooie kleurige planten, neem de bedwelmende luchten in mij op en ik word 1 met de tuin. Voetjes op de grond of liggend tussen de bloemen of het gras.
  Sissinghurst: ik verwachtte van mijzelf – door de naam denk ik – dat ik deze tuin het mooiste zou vinden, doch dat is niet zo. Ik ervaar deze tuin als stijfjes, strakke lijnen, veel stenen, bankjes, bogen etc. Ook hier geraffineerde kleurrijke borders maar iets minder uitbundig. Er zijn mooie doorkijkjes die diepte geven, de grasveldjes ondersteunen dat. Ook mooi dus, maar gevoelsmatig minder aantrekkelijk voor mij. Ik denk wel,dat ik beide tuinen ooit bezocht heb in diverse tuinreizen, waar ik enorm van genoten heb, samen met mijn zus.De reizen gingen door Kent en in een streek daarnaast.
  Er was o.a. een enorme vijvertuin, met minder bloeiende borders, tuinen met watervallen e.d. Maar het is te lang geleden om het mij te doen herinneren, sorry. Bye Ida

  .

  Beantwoorden
 • Prachtig! Een mooie tuin om tot rust te komen. Ik krijg het maar niet genoeg van de foto’s. Zal er spoedig een bezoek aan brengen. Dat wordt een leuke ontspanning. Ik word er nu al blij van.

  Beantwoorden

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.