bolletjes

Bloembollen planten

Over het planten van bloembollen
Als je in het voorjaar blij wordt van bloeiende bolletjes, zoals krokus, sneeuwklokje, Anemoon en Scilla, bedenk dan dat het van september tot en met december tijd is om ze te planten. Kijk in je eigen tuin om te zien waar in het voorjaar gaten zitten in de border.

Als je vaste planten in je tuin hebt staan die enkel met de ondergrondse delen overwinteren, zoals bijvoorbeeld de Hosta, dan zal het op deze plekken kaal zijn tot diep in april. Dit zijn de meest ideale plekken om nu kleine bolletjes (het zogenaamde bijgoed ) te planten. Van heel vroeg ,soms al in januari …… tot diep in april, kan je dan genieten van bloeiende bolletjes.
In volgorde van bloei krijg je dan bv achter elkaar; Winteraconiet, Sneeuwklokje, Crocus, Chionodoxa, Anemone blanda en Blauwe druifjes.

Als je een beetje zorg besteed aan het planten, op de juiste diepte en in voldoende losgemaakte grond, kun je vervolgens jarenlang van deze bloemen genieten, omdat de bolletjes zich gemakkelijk kunnen vermeerderen en ieder jaar weer bloeien.

Blauwe druifjes, Kivitsbloemen en Anemoontjes.

bolletjes

Machinaal bloembollen planten

Op 11 oktober 2012 zijn er 120.000 bollen geplant in het Munnikepark in Zwijndrecht.

Verspreid door het park liggen nu 24 verschillende bloembollenmengsels in stroken van 1 meter breed en 25 meter lang, machinaal geplant met behulp van een machine die de zoden optilt en in 1 werkgang de bollen poot en de graszode weer op zijn plaats drukt. De verschillende mengsels zullen straks bloeien van februari tot en met begin juni.

Een van de bloembollenmengsels in het voorjaar van 2013.

Bloembollenmengsels in het voorjaar van 2013 in het Arboretum Munnikepark in Zwijndrecht. Resultaat van het machinaal planten.

, , , , , , , , , , ,

2 reacties. Nieuwe reactie plaatsen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fill out this field
Fill out this field
Geef een geldig e-mailadres op.

Menu