Botanische tuin van Rome

Botanische tuin Rome

Botanische tuin van Rome

De botanische tuin of de ‘Orto Botanico’ van Rome is de oudste van Italië. Het is een tuin van 12 hectare, verstopt aan de voet van de Gianicolo-heuvel. Met 7.000 verschillende bomen en planten. Vooral de grote collectie palmbomen valt op met schitterende hoge exemplaren.

De botanische tuin van Rome

Botanische tuin Rome

Hier en daar heb je in de tuin een prachtig uitzicht op het oude Rome. De tuin ligt in de wijk Trastevere en is tegenwoordig een onderdeel van de universiteit van Rome.

Omdat er hier bijna geen toeristen komen, is het een ideale plek om in deze wereldstad de rust op te zoeken. De botanische tuin van Rome heeft vooral voor plantenliefhebbers heel wat te bieden.

Behalve diverse kassen met tropische planten, cactussen en veel orchideeën is er een rozentuin, een mediterrane tuin en een leuke Japanse tuin. een bamboebos en diverse watertjes met moerasplanten. een grote collectie palmbomen en een kruidentuin.

De Japanse tuin

Japanse tuin

in deze botanische tuin zijn ook diverse oude fonteinen te bewonderen. tot 1833 was het de tuin van Palazzo Corsini, waar zich nu een fraaie verzameling kunst uit de 16de en 17de eeuw bevindt.

Een van de fonteinen

fontein

De botanische tuin van Rome

Lees ook

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.