De Levende Tuin; Volg mij om meer te weten te komen over de levende tuin

vlinder in de levende tuin

De Levende Tuin

Tijdens lezingen en workshops die ik geef heb ik het vaak over de levende tuin. In de komende periode zal ik artikelen op Tuincursus.com plaatsen over het hoe en waarom.

Ook ga ik meer uit de doeken doen over de Levende Tuin Academie die ik heb opgericht. om anderen te helpen planten op de juiste manier te gebruiken om samen aan een geweldige groene toekomst te werken.

de levende tuin

Als kind van een jaar of vier zat ik in een weiland vol met prachtige vlinders. Het fantastische gelukzalige gevoel wat ik toen had wil ik graag teruggeven aan toekomstige generaties. Hoe kunnen we weer terug naar meer leven en een gezondere omgeving voor onze kinderen ?

Gelukkig is er steeds meer aandacht voor dit belangrijke onderwerp en wordt er tegenwoordig veel meer over gesproken en geschreven. Men heeft het dan over kleine dieren in de tuin, over hergebruik van planten en materialen, over duurzaamheid aspecten, water in de tuin (en zeker ook het hemelwater laten afvoeren via infiltratie), of eten uit eigen tuin.

Ik zal het voornamelijk hebben over het op de goede manier toepassen van planten. De juiste planten op de juiste plek. Welke planten moet je gebruiken om vlinders te lokken of bijen te helpen ? Wat kan je doen om meer vogels op bezoek te krijgen ? En hoe zit het dan met onderhoud in de levende tuin ? Op welke manieren zijn eetbare planten te gebruiken ?

Levende tuinen hoeven er niet allemaal uit te zien als natuurtuinen vol met wilgenvlechtwerk. Of als een stukje terrein met hergebruikte materialen vol met eetbare planten. Er is uiteraard niets mis met dit soort tuinen, maar dat hoeft nog niet te betekenen dat iedere tuin dezelfde uitstraling moet krijgen.

vlinder in de levende tuin

Er zijn vele mogelijkheden qua stijl en aankleding. Het belangrijkste is dat er een alternatief is voor betonnen tuintjes zonder planten met dode schuttingen er omheen.

Zie ook: De Vlinderstichting

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.