Duintuin

Tuininfo
Geen reacties
Tuininfo
Geen reacties
Duintuin

Tuin aan de kust

Kust-of duintuinen kunnen veel last hebben van zeewind. Bij wind uit zee en dan vooral bij een storm komt er vaak een hoeveelheid zout mee die voor flink wat schade kan zorgen als er niet de juiste planten gebruikt zijn.

Duintuin

Om de keuze eenvoudig te maken, is het verstandig dat je voordat je begint met het samenstellen van de beplanting in de omgeving rondkijkt welke planten het goed doen. Maak dan een keuze uit de goed groeiende beplanting.

Wind kan problemen geven doordat bepaalde planten hier niet echt tegen kunnen en dus flink ondersteund moeten worden. Uiteraard is het nodig dat planten goed voorzien worden van water. In de duinen is water iets wat pas op grotere diepte te vinden is.

Dit alles kan juist ook een groot voordeel zijn. Je krijgt een sfeer die je in geen andere tuin aantreft. Bomen waaien scheef en sommige planten zullen in de loop der tijd uit de tuin verdwijnen terwijl anderen het juist fantastisch doen onder deze omstandigheden. Zo ontstaat er een sortiment planten, dat zich prima weet te handhaven in een duintuin.

Videoimpressie van een duintuin

Video tuintip over planten aan de kust

Wil je meer weten over een tuin aan de kust ?

Wil je iets weten over de te gebruiken planten ?

Of heb je een tuinontwerp nodig ?

Stuur dan een mailtje naar: rondendikken@mac.com

Of bel me voor een afspraak: 06 – 2387 0784

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.