Een nieuwe tuin

Een nieuwe tuin

Een nieuwe tuin

Geduld is een schone zaak, dat geldt zeker voor een nieuwe tuin of nieuwbouwtuinen. Vaak kom je op een bouwterrein terecht wat al enkele jaren braak gelegen heeft waardoor bepaalde hardnekkige onkruiden zich hebben kunnen vestigen. Denk dan aan Kweekgras, Riet of Paardestaart (Heermoes).

Een nieuwe tuin bij een nieuw huis

Een nieuwe tuin

Het is niet onverstandig om vooral met de kruidachtige planten en de bodembedekkers wat langer te wachten zodat je eerst de lastige wortelonkruiden uit je tuin hebt kunnen verwijderen.

Je maakt dan het onderhoud een stuk makkelijker voor jezelf.

Plant bijvoorbeeld in het voorjaar de bomen en heesters. Verwijder gedurende het groeiseizoen regelmatig de hardnekkige onkruiden, zodat je na de zomer de bodembedekkers en de vaste planten kunt planten zonder het gevaar dat deze snel ‘vol lopen’ met onkruid.

Welke planten bewaar je als je een oude tuin gaat veranderen?

Oude Taxus

Koop je een bestaande woning met een oude tuin, dan is het een goed idee om een jaar lang niets te doen, (behalve te onderhouden natuurlijk) zodat je ziet wat er in de loop van het jaar te voorschijn komt aan leuke of interessante beplanting, die de moeite van het bewaren zeker waard is. Denk ook maar eens aan de verrassende bloembollen die in het voorjaar massaal op kunnen komen om uitbundig te bloeien.

Oude bomen in een tuin zijn sowieso vaak de moeite van het bewaren waard en vormen een prachtige basis voor je ‘nieuwe’ tuin. Een romantische tuin waarbij gebruik is gemaakt van de bestaande bomen.

Meer over tuinontwerp.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.