Esdoornpark in Boskoop

Esdoornpark

Esdoornpark in Boskoop

Het Aceretum is te vinden in de tuin van kwekerij Esveld. De collectie Esdoorns bestaat uit ruim 700 soorten en is daarmee waarschijnlijk de grootste verzameling Esdoorns, op een plek, ter wereld.

Dit Esdoornpark in Boskoop is vrij te bezoeken en uiteraard prima te combineren met een bezoek aan de kwekerij.

Aceretum

In de zomer worden Esdoorns om de grote diversiteit van hun bladeren gewaardeerd. Omdat ze in zoveel vormen, maten en kleuren voorkomen,zijn Esdoorns ideale tuinplanten. Dankzij de inspanningen van plantenjagers kunnen we tegenwoordig kiezen uit prachtige planten voor de tuin, en daartoe behoren veel mooie Esdoorns.

Er is een Esdoorn voor elk hoekje van de tuin, die bovendien ook nog het hele jaar door aantrekkelijk en interessant is.

Japanse Esdoorns gefilmd op 22 oktober 2012
De prachtige herfstkleuren van de Esdoorn.

Esdoorns staan bekend om hun prachtige herfstkleuren. In het najaar vrolijken zij met hun felle geel, oker, oranje, bruinrood, karmijnrood en felrood vele tuinen en plantsoenen op.

De populariteit van Esdoorns is zo groot dat Canada de Suikeresdoorn (Acer saccharum) tot nationaal embleem heeft gemaakt en diverse Japanse provincies de Esdoorn als hun provinciale boom beschouwen.

Plantentuin Esveld
Rijneveld 72
2771 XS Boskoop

Esdoornpark

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.