Tuin bij Paleis ‘t Loo

Stijltuinen
Geen reacties
Stijltuinen
Geen reacties
berceau 't Loo
Tuin bij paleis ‘t Loo

In augustus heb ik weer eens een bezoek gebracht aan de tuin bij paleis ‘t Loo. Vijf jaar geleden heb ik dat voor ‘t laatst gedaan.De tuin is in die tijd behoorlijk veranderd. Alle Buxus waar voorheen de figuren mee waren gevormd zijn vanwege aantasting door een schimmel vervangen door klein-bladige hulst. Bovendien zijn door nader onderzoek nieuwe inzichten ontstaan over de originele aanleg. Alle parterres zijn nu veel verfijnder. de tuin benadert nu nog veel meer zijn oude uiterlijk uit de tijd van Willem en Mary. Het hoofdgedeelte van de tuin bij paleis ‘t Loo bestaat uit een aantal broderie-perken die men het beste van bovenaf kan bekijken. Vandaar dat langs drie zijden hoge wandelpaden zijn aangelegd.

De tuin bij paleis ‘t Loo

De fonteinen op ‘t Loo zijn ook prachtig. Een van mijn favoriete onderdelen is het berceau begroeid met Haagbeuk. Een heerlijk sfeertje tussen het gefilterde licht en lekker koel op een hete dag.

In 2010 heb ik ook een impressie gemaakt van deze schitterende paleistuin. Je kan mooi zien hoe de verschillende parterres veranderd zijn.

Paleistuin
paleis 't Loo
parterres
Loo
oranjerieplanten
berceau 't Loo
zicht op fontein
colonnades
fontein in tuin 't Loo
brodderie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.