Tuinwandeling in de Botanische tuin TU Delft

Tuinwandeling

Tuinwandeling in de Botanische tuin TU Delft

De botanische tuin in Delft die in 1917 is aangelegd is tegenwoordig een onderdeel van de afdeling biotechnologie van de faculteit Technische Natuurwetenschappen.

Er zijn in totaal zo’n 3.500 verschillende plantensoorten verzameld, vooral technische gewassen. Planten waarvan geur-, kleur- en smaakstoffen, vezels, en grondstoffen voor de farmaceutische industrie kunnen worden gewonnen.

Tuinwandeling

Tuinwandeling

Deze tuin bestaat uit verschillende onderdelen. Behalve de technische gewassen is er ook een gedeelte van de nationale plantencollectie te vinden. Er zijn vier kassen met ieder hun eigen klimaat. Een formele symmetrische tuin, een thematuin voor educatie, een oranjerie en een arboretum.

In 2008 werd begonnen met het verzamelen van met uitsterven bedreigde Nederlandse plantensoorten. Om deze planten tegen vogels te beschermen is dit gedeelte van de tuin met netten afgedekt.

De vijver

Vijver in Delft

Waar het mij tijdens een tuinwandeling om gaat is het doen van leuke ontdekkingen en inspiratie. De botanische tuin van Delft is in die zin geen plaatje maar zeker de moeite van een bezoek waard.

De Delftse Botanische Tuin
Poortlandplein 6
2628 BC Delft
015 2782356
website van deze tuin

Meer Botanische Tuinen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.